Halová súťaž mladých hasičov v Liptovskom Hrádku

15.04.2023 14:22

NAZDAR - ZDAR !

Takto sa dnes začala ,,Halová súťaž mladých hasičov a hasičskej prípravky" v Mestskej športovej hale v Liptovskom Hrádku.

Už 10. ročník sútaže pripravila územná organizácia Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR z Liptovského Mikuláša pod vedením mladšej inšpektorky PaedDr. Lucie Dulanskej.

Súťažiacim deťom sa prihovoril aj primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger. Poďakoval rodičom, že ich vedú k takejto ušľachtilej činnosti. Poďakoval veliteľom, že ich pripravujú a cvičia. Poďakoval deťom, že venujú svoj voľný čas príprave k tomu, že keď vyrastú, budú pomáhať zachraňovať životy, zdravie, majetok.

Súťaž pozorne sledovala profesionálna hasička - riaditeľka Hasičského a záchranného zboru v LM, pplk. PhDr. Eva Krajčiová. Určite ju potešila vysoká účasť a šikovnosť detí.

Súťažilo 24 tímov v štvorčlenných družstvách. 10 tímov dievčat vo veku 7-16 rokov, 5 tímov chlapcov a 9 tímov prípravky vo veku 3-7 rokov.

Súťažilo sa v 4 disciplínach: štafeta požiarnych dvojíc, štafeta 4x20 m, uzlová štafeta a hasičské kolky. Prípravka mala 3 disciplíny, nesúťažili v štafete dvojíc.

Výsledky prípravky:

1. Liptovská Porúbka

2. Krmeš - Vlachy

3. Uhorská Ves

Dievčatá

1. Liptovská Porúbka

2. Liptovská Kokava 1

3. Liptovská Kokava 2

Chlapci
1. Svätý Kríž
2. Krmeš - Vlachy
3. LM - ZŠ A. Stodolu
Udelila sa aj špeciálna cena pre najmladší kolektív.
 
Najmladší súťažiaci mal necelé 4 roky a ich najstarší veliteľ 75 rokov.
Súťaž sa ukončila zvolaním 3 x hurá!
Najbližšie sa chystá Svätý Florián (4. mája) a v polovici júna súťaž Plameň.
DEŤÚRENCE, BOLI STE SUPER. ĎAKUJEME ZA PRÍJEMNE STRÁVENÝ ČAS.

 

Späť